Winter Light Festival ประวัติ

3.- 6. February 2022

The Winter Lights Festival is an annual event that stimulates city life in the midwinter. The Festival celebrates both the winter world and the growing light after a long period of darkness. The program is a mixture of art and industry, environment and history, sports and culture. The festival provides entertainment for Reykjavík’s locals and guests alike. 

Winter Lights Festival is an event to be enjoyed by all and all events are free of charge.  The program reflects the many faces of Reykjavík. Together with all the major museums and thermal pools in the Reykjavík capital area, the Reykjavík Ski Resort will join in on the fun. There will also be a beautiful light installation that brightens up the city.

Check out the Winter Lights Festival Website for scheduled events!

Winter Light Festival ประวัติ

Mnogi, ki se boste udeležili festivala ali pa me videli poprej ali kasneje na moji Pop Up Vespi se boste spraševali zakaj ravno Vespa?

No, da še to polemiko malo razložimo kako se je iz heca rodila resna zgodba. Od nekdaj, in sicer že iz otroštva sem si vedno želel motorno kolo. Nikoli ni bilo ali denarja ali pa časa, da bi ga imel in se seveda usedel na slednjega in potoval z njim in užival veter v laseh. Po pravici povedano je že minilo toliko časa, da niti nisem več pomislil, da bi imel motorno kolo a vendar je Vespa prišla čisto po naključju, ko smo se s prijatelji in znanci pogovarjali kaj bi lahko bil simbol našega festivala in po čem bi lahko postali prepoznavni, ko bi nas videvali tu in tam.

In ravno nekdo v tem krogu prijateljev oz. znancev je imel tisti trenutek poleg nas parkirano eno staro Vespo. Nakar je v šali pogovor naletel na to kako bi bilo super imeti nekaj takega kot je Vespa, kamor bi lahko pritrdil na njo tudi kakšno prikolico in v njo ‘zmetal’ par stekleničk vina in bi jo lahko uporabljal, ne samo za vožnjo ampak tudi za promocijo. Smejali smo se in prav zabavali na ta račun kako ‘odštekan’ bi bil nekdo na takem motornem kolesu, vendar meni ta misel ni in ni dala miru. Prav nasprotno. Tako se je stvar razvila, da smo praktično preko noči šli v iskalno akcijo in našli našo Vespo PX 200E letnika izdelave 85 in jo pripeljali pod naše okrilje in jo zaupali mojstrom, da smo jo obudili.

Barva naše Vespe, ki je rumena je v bistvu odraz barv našega logotipa in pa predstavlja toplino in pozitivizem, ki ga daje tudi sonce. In ravno sonce je eden izmed glavnih dejavnikov zaradi katerega lahko grozdje ujamemo v obliki vina v naš kozarec. Ni sonca, ni grozdja, in posledično ni vina. Ampak zgodba je tukaj tudi malo bolj vezana na zgodovino naših sosednjih Italijanov, ki so vedno znali uživati tako v vinu kot tudi v hrani.

Tisti, ki si niso mogli privoščiti osebnega avtomobila, so si pa mogoče lahko privoščili motorno kolo so z njim opravljali tudi vsakdanja opravila kakor je nakupovanje osnovnih življenjskih potrebščin. In tukaj nastopijo tisti, ki so navdihnili tudi našo Vespo, ki so z njo hodili po tržnicah in kupovali najboljši domači kruh, najboljšo salamo ter sire in se odpravili tudi do vinskih kleti po steklenico vinske kapljice in potem v vsem tem uživali življenje v svojem okolju. Ni potrebno veliko, da uživaš življenje. Zato je naš slogan festivala tudi Explore wine & Discover Life!

Z Vespo vam bova delala družbo na Pop Up-u in tudi naokoli po širni Sloveniji.

Se vidimo!

Gregor K.

Winter Light Festival ประวัติ

Why Winter Light Festival (Japan) 2019?

Nabana no Sato can claim to have one of the biggest and best illumination displays in all of Japan. The tunnels of millions of lights encased in flower-shaped bulbs create fascinating natural scenes, such as Mount Fuji at dawn and a rainbow across the sky.

The place is known not only for its botanical garden, but also for onsens and flower blossoms throughout the year, restaurants and shops. Open from 9am – 9pm, the park is a very popular tourist attraction so be prepared for crowds, especially on weekends.

When to go Winter Light Festival (Japan) 2019?

 Open 9am to 9pm, the theme park itself can be enjoyed year-round, but the Winter Festival runs for four months from mid-November to mid-March. but some run longer, starting as early as October and running until Valentine's Day or even into spring.

Top tip:

Wrap up warm in plenty of layers and go on a weeknight if possible as the weekends can get particularly crowded on the weekends. If you want to make a day of it, the park hosts a variety of restaurants.

Winter Light Festival ประวัติ
For further information, please click here .